31 Οκτ 2012

Οι ανθελληνικές ευαισθησίες του Ουγγροεβραίου Soros για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει την κατασκευή οικημάτων για τη φιλοξενία λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα στο Βερολίνο ο George Soros, μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο γνωστός Ουγγροεβραίος χρηματιστής εξειδικεύει την πρότασή του σε άρθρο του στο βρετανικό Guardian, σύμφωνα με το οποίο...
η χρηματοδότηση θα προέλθει από την οργάνωση Open Society Initiative for Europe (OSIFE) που ίδρυσε πρόσφατα, επέκταση του γνωστού δικτύου Open Society που δραστηριοποιείται σε κράτη της ανατολικής Ευρώπης. Τα “οικήματα αλληλεγγύης” θα χρησιμοποιούνται για τη σίτιση και διαμονή των άστεγων λαθρομεταναστών με την εμπλοκή ελληνικών ΜΚΟ.

Όπως σημειώνει ο Soros, η Ελλάδα είναι όμηρος της Συμφωνίας του Δουβλίνο ΙΙ που δεν επιτρέπει τη μετάβαση των μεταναστών σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες να βρίσκονται στην παρανομία.

Ο George Soros ανακοίνωσε την αποστολή μελών της OSIFE στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό ώστε να έρθουν σε επαφή με κρατικές υπηρεσίες και οργανώσεις για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του. Το δισεκατομμυριούχο χρηματιστή συνεχάρη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που παρευρίσκεται επίσης στο Φόρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου