22 Μαΐ 2013

Αποκάλυψη του πρώην Α/ΓΕΝ Ναυάρχου ε.α Κοσμά Χρηστίδη για 10 εκ ευρώ δεν αλλάζουν τις μπαταρίες στα Υποβρύχια Τ- 209 !


Φοβερή αποκάλυψη σε τηλεοπτική εκπομπή του πρώην Α/ΓΕΝ Ναυάρχου ε.α Κοσμά Χρηστίδη ...δεν αλλάζουμε τις Μπαταρίες στα υποβρύχια Τ-209 για 10 εκ ευρώ .!! ¨οσο στοιχίζουν το Κέτερινγκ των Λαθρομεταναστών και το χειρότερο είναι η εταιρία που κατασκευάζει τις μπαταρίες είναι η Ελληνική Sunlight της Θράκης ...Έλεος πια με τους πολιτικάντηδες !




Ο πρώην Α/ΓΕΝ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων Τ-209 Εδώ και τέσσερα χρόνια τα υποβρύχια παραμένουν με …ληγμένες μπαταρίες. Κανείς δεν ασχολειται ή κάποιοι ασχολούνται για να μην μπορούν να πλεύσουν τα υποβρύχια. Το θέμα πλέον καταντά τραγέλαφος.

Ενώ πρίν απο ένα μήνα περίπου Ερώτηση κατέθεσεο Ανεξάρτητος Βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος !
Eρώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για το θέμα των ληγμένων από τετραετίας μπαταριών που εξακολουθούν να λειτουργούν μέσα στα υποβρύχια του ΠΝ θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και σκάφη:


"Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες σημειώθηκε άκρως επικίνδυνο συμβάν, με επείγουσα άμεση ανάδυση υποβρυχίου, λόγω έντονων αναθυμιάσεων που προεκλίθησαν από δυσλειτουργία συστοιχίας μπαταριών και με αποτέλεσμα τα έντονα αναπνευστικά προβλήματα του πληρώματος του σκάφους. Αιτία του συμβάντος ήταν η παλαιότητα των μπαταριών που έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί.



Οι συστοιχίες μπαταριών των υποβρυχίων και ειδικότερα των Τ-209, αποτελούν την μοναδική πηγή ενέργειας, η οποία εξασφαλίζει όλες τις λειτουργίες του σκάφους και συνεπώς διασφαλίζει την διαβίωση του πληρώματος αυτού.


Εσωτερικές πληροφορίες έγκριτων δημοσιογράφων που δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα έντυπα και διαδικτυακές σελίδες, «αναφέρουν» πως οι εν λόγω μπαταρίες έχουν υπερβεί το όριο ζωής τους κατά τέσσερα χρόνια, δηλαδή το διπλάσιο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία λήξης τους.


Είναι άξιο απορίας, το γεγονός πως, παρότι προ ενός έτους ο τότε υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, μετά από εισήγηση του πρώην Α/ΓΕΝ Ναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη, είχε εγκρίνει την αγορά τριών μπαταριών υποβρυχίων, στην συνέχεια η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν προχώρησε στην απόκτηση τους.
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου