5 Ιουν 2013

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ MEGA. - ΤΟ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.


Οι μέτοχοι, οι δημοσιογράφοι, Η επόμενη μέρα. Είναι θέμα που θα επηρεάσει και το πολιτικό σκηνικό, γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Η στρόφιγγα του εύκολου χρήματος έκλεισε και έτσι οι μέτοχοι έπρεπε να πάρουν αποφάσεις.

Μπόμπολας και Ψυχάρης πρότειναν συρρίκνωση δαπανών και “συρρίκνωση προσωπικού” με 150 απολύσεις. Κούρεμα για τους υπόλοιπους κλπ.

Ο Βαρδής αντιπρότεινε συγχώνευση MEGA – STAR. Εάν γινόταν αυτό, άλλαζε άρδην η μετοχική σύνθεση του νέου σχήματος, γι’ αυτό και δεν το δέχθηκαν οι Μπόμπολας – Ψυχάρης. Είχαν όμως και το επιχείρημα της περαιτέρω οικονομικής επιβάρυνσης του νέου σχήματος. Αλλά η ταμπακέρα ήταν έχαναν ουσιαστικά τον έλεγχο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Βαρδής παίρνει την απόφαση να αναβαθμίσει το STAR και να το κάνει ειδησεογραφικό. Το σχέδιο έλευσης του Χατζηνικολάου δεν είναι απλώς να έχει “σχολιασμό”. Σε επόμενη φάση παίρνει την δική του εκπομπή και αμέσως μετά θα πάρει την διεύθυνση του καναλιού! Στο μεσοδιάστημα, “αφεντικό” του πολιτικού θα είναι η Μάρα Ζαχαρέα.
Ο Ψυχάρης (κυρίως) κατάλαβε αμέσως τι θα επακολουθήσει και αυτό ήταν αιτία πολέμου. Ο “συνέταιρος” γινόταν άμεσος ανταγωνιστής, τόσο για την διαφήμιση αλλά κυρίως για την παρεμβατικότητα. Και τα δύο θα κόστιζαν στο Mega. Αυτό πρακτικά δυναμίτισε τις σχέσεις και οδηγεί με σιγουριά στην διάσπαση της μετοχικής σύνθεσης του MEGA.

Σε αυτή την συγκυρία, κάνει τις δηλώσεις ο Τσίπρας λέγοντας ότι θα εξετάσει από μηδενική βάση το ζήτημα της αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Αυτό ήταν αιτία πολέμου αφού Ψυχάρης και Μπόμπολας θεώρησαν ότι η κίνηση γίνεται με “δάκτυλο” Βαρδή. Ο Ψυχάρης το τεκμηριώνει λόγω των στενών σχέσεων που έχουν ο Βαρδής με τον Ν. Κωνσταντόπουλο, πατέρα της Ζωής. Τον βλέπουν ως “δίαυλο” με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ψυχάρης επιτίθεται με απανωτά άρθρα σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ (ως ειδικος συνεργάτης).

Αναφέρεται ευθέως στον Τσίπρα που δημιουργεί την “νέα διαπλοκή”, φωτογραφίζει τον Κωνσταντόπουλο για να χτυπήσει τον Βαρδή. Εκεί κολλάει η αναφορά στον Καραμανλή (Μάρα – Βαρδής που με το προξενειό Κωνσταντόπουλου θα στηρίξουν Τσίπρα, όπως στήριξαν Καραμανλή το 2004).

Στο πρόσφατο ΔΣ βγήκαν τα μαχαίρια. Ομάδα Ψυχάρη – Μπόμπολα από την μιά, ομάδα Βαρδή από την άλλη. Οι απανωτές επιθέσεις Ψυχάρη έρχονται ως αντίβαρο στα ισχυρά χαρτιά του Βαρδή. Με νούμερο 1 βέβαια, την ρευστότητα από τις άλλες δραστηριότητες: Εφοπλιστικά, πετρέλαια, τραπεζικά.

Σε αυτό, ο Ψυχάρης είναι στην γωνία αφού όλες οι εκδοτικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που εντείνεται. Ο Μπόμπολας επίσης βλέπει τα μεγέθη του να συρρικνώνονται και η εποχή των χρυσών αγελάδων και των μεγάλων έργων έχει τελειώσει. Ακόμα και οι εκταμιεύσεις υπολοίπων από το κράτος, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Τρόικας.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η πρόσφατη οπερέτα της Ολυμπίας οδού, δεν είχε σκοπό να δουλέψει τους ιθαγενείς, αλλά τους κουτόφραγκους.

Υπάρχει όμως και ένα πολύ λεπτό σημείο που θα είναι και η αιτία γενικής ανάφλεξης: Ο Βαρδινογιάννης σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εγγυητής για δάνεια που έχει πάρει όχι μόνο το MEGA, αλλά και εκδοτικές επιχειρήσεις των εταίρων!! Αυτό το στοιχείο, ανάλογα το εύρος, είναι το σημείο κλειδί για τις εξελίξεις. Ένα δίκοπο μαχαίρι, ένα σφιχταγκάλιασμα με δύο αναγνώσεις.

-Ο Βαρδής μπορεί να τραβήξει την πρίζα εάν η κατάσταση φτάσει στα άκρα. Ως εγγυητής όμως σε ενδεχόμενη κατάρρευση μπορεί να συμπαρασυρθεί.
Η ιστορία βεβαίως διδάσκει ότι όπου μαλώνουν τα θηρία, την πληρώνουν άλλοι. Έτσι, στο ακραίο σενάριο όπου δεν θα γίνει συμβιβασμός (ως γνωστόν επίσης τα θηρία τα βρίσκουν μεταξύ τους), θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Και δεν μιλάμε για τις ακριβοπληρωμένες τηλεπερσόνες που έχουν κλείσει ως μεροκαματιάρηδες. Για τον “άλλους” μιλάμε.Πέραν αυτού, είναι ξεκάθαρο πως αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν όλο το πολιτικό σκηνικό.

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου