24 Νοε 2014

Χιλιάδες στους δρόμους της Βουδαπέστης για την Παιδεία. Εδώ κύριε; – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εδώ, εδώ και δεκαετίες, οι εκπαιδευτικοι διαδηλώνουν ΜΟΝΟΝ για τους μισθούς τους και οι γονείς περί άλλων τιρβάζουν...

Εδώ, ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα, απεργαζεται τον ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

Πόπη Σουφλή

Στρατής Μαζίδης

Χιλιάδες ούγγροι εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βουδαπέστης ζητώντας διάλογο σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και να παγώσουν οι περικοπές της χρηματοδότησης για την Παιδεία.



Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι έχουν αποκλειστεί από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν από τις συνομιλίες για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού τομέα της χώρας από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών της Ουγγαρίας (TUH), η οποία ήταν ο κύριος διοργανωτής της διαμαρτυρίας, ζήτησε επίσης από το κοινοβούλιο να μην αποδεχθεί τον προτεινόμενο προϋπολογισμό του 2015, που θα τεθεί σε ψηφοφορία τον επόμενο μήνα.


 

Ο επικεφαλής της TUH, Gallo Istvánné, δήλωσε ότι οι περικοπές των δαπανών στον προϋπολογισμό θα οδηγήσουν σε “μαζικές απολύσεις, κλείσιμο των σχολείων, και λιγότερους μαθητές στις σχολικές αίθουσες”.

Ο Andris Kovesdy, ένας καθηγητής λυκείου, είπε επίσης ότι αν οι μεταρρυθμίσεις και περικοπές συνεχισθούν, δεν θα στείλει τα δύο παιδιά του στο σχολείο, προσθέτοντας πως «κανείς από τους διευθυντές έως τους γονείς δεν έχει λόγο σε τίποτα πια. Τα πάντα είναι συγκεντρωτικά.

”Ειρηνικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται διαρκώς τα τελευταία χρόνια σε βάρος της κυβέρνησης Ορμπαν και πολλές φορές αποδεικνύονται αποτελεσματικές όπως με το πάγωμα της πρότασης για επιβολή φόρου στο ίντερνετ. Αυτά ας τα βλέπουμε κι εμείς στη χώρα μας.

Πηγή: freepen.gr

http://attikanea.blogspot.gr/2014/11/blog-post_185.html
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου