23 Ιαν 2015

Νέο κατευθυνόμενο βλήμα για τα τουρκικά Sikorsky S-70B-28 Seahawk


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φωτογραφία που αφορά τη διαδικασία ολοκλήρωσης στα ελικόπτερα Sikorsky S-70B-28 Seahawk της Τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (TDK) δημοσίευσε το πολύ καλά ενημερωμένο ιστολόγιο για ναυτικά θέματα http://turkishnavy.net/.
Σύμφωνα με τον σχολιασμό που συνοδεύει τη φωτογραφία, η οποία απεικονίζει την εκτόξευση ενός κατευθυνόμενου βλήματος από τουρκικό ελικόπτερο Sikorsky S-70B-28 Seahawk, παρατηρούνται τα ακόλουθα:

>Στο πλευρό της ατράκτου του ελικοπτέρου διακρίνεται το επετειακό σήμα για την επέτειο των 100 ετών της τουρκικής Ναυτικής Αεροπορίας, γεγονός που κατά τον έμπειρο συντάκτη του http://turkishnavy.net/, τον Ντεβρίμ Γιαγιλαλί, τοποθετεί τη λήψη της φωτογραφίας το 2014.
>Το έντονα κόκκινο χρώμα του εκτοξευόμενου βλήματος υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για βλήμα μάχης αλλά για δοκιμαστική εκτόξευση κάποιου βλήματος που αναπτύσσεται για τα τουρκικά Seahawk, τα οποία συνήθως εξοπλίζονται με κατευθυνόμενα βλήματα Penguin Mk. 2 και AGM-114K Hellfire II.
Κατά το http://turkishnavy.net/, σε τουρκικές διαδικτυακές πύλες έχουν αναρτηθεί εκτιμήσεις ότι το εικονιζόμενο βλήμα αποτελεί τη ναυτική έκδοση του αντιαρματικού βλήματος μακρού βεληνεκούς Mizrak που έχει αναπτυχθεί από τη Roketsan.
Σε αυτή την περίπτωση το βλήμα εκτιμάται ότι διαθέτει εντοπιστή απεικόνισης υπερύθρων (IIR) και βεληνεκές μεγαλύτερο των 15 χιλιομέτρων που επιτρέπει την προσβολή στόχων επιφανείας από βεληνεκή εκτός ενέργειας των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας σημείου που πιθανά αυτοί διαθέτουν.
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου