3 Μαΐ 2015

ΤΥΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΚΑΠΟΙΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΨΕΥΔΟ-ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ_



ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΜΕΡΟΣ ΜΙΛΑΜΕ:



ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Τυρού βρίσκεται στο μέσον της Κυνουρίας, ανάμεσα στο Άστρος και στο Λεωνίδιο και περιλαμβάνει τον Τυρό, τα Σαπουνακαίικα και τα Πέρα Μέλανα.
Βρίσκεται στο κέντρο της Τσακωνιάς, μιας περιοχής που χαρακτηρίζεται από έντονη και αδιάσπαστη συνέχεια μέσα στους αιώνες με τη βεβαιότητα ανθρώπινης παρουσίας, από τους νεολιθικούς τουλάχιστον χρόνους, προελληνικών φύλων που στην συνέχεια δέχονται επιδράσεις από τους Δωριείς.
Μαρτυρίες υπάρχουν από λείψανα εγκαταστάσεων από την εποχή του χαλκού στην Παλιόχωρα, από τον αρχαίο οχυρωμένο οικισμό στο λόφο Κάστρο και από τα λείψανα μικρού ναού του 6ου αιώνα π.Χ, αφιερωμένου στη λατρεία του Απόλλωνα Τυρίτα, στο λόφο Προφήτη Ηλία των Μελάνων.


Αλλά και μόνη η ύπαρξη της Τσακώνικης γλώσσας, μοναδικό δείγμα παγκόσμια αρχαίας γλώσσας η οποία είναι ακόμα ζωντανή και λειτουργική και μιλιέται από όλους στην περιοχή του Τυρού, αποδεικνύει την συνέχεια από τους Δωριείς μέχρι σήμερα.

Οι Τσάκωνες ήταν λιτός και σκληροτράχηλος λαός, περίφημο πολεμικό σώμα των Βυζαντινών, και έτσι αυτοπροσδιορίζονται και ζουν ακόμα και σήμερα: λιτοί, αυστηροί και περήφανοι.
Τραγουδούν ακόμα και χορεύουν πάνω στον αρχαίο ρυθμό του φιδογυριστού Τσακώνικου χορού, λατρευτικού χορού που ξεκινά από τη Μινωική Κρήτη και μέσα από τους αιώνες, με την αφιέρωσή του στον θεό Απόλλωνα, που λατρευόταν σ΄όλη την Κυνουρία, αναπαριστά την πάλη του θεού με τον Πύθωνα, με τους χορευτές πιασμένους σφικτά, με περήφανα και αυστηρά βήματα, κληρονομιά των αρχαίων Λακώνων και μοναδικό ζωντανό δείγμα αρχαίου ρυθμού που δεν μπορεί να παιχτεί σύμφωνα με την δυτική μουσική και που αναδεικνύει όλο το μεγαλείο του ρυθμού, μόνο όταν τραγουδιέται.


-----------------------------------------------------------------------------------

Oι Tσάκωνες προσέφεραν ανυπολόγιστες υπηρεσίες στον υπέρ ανεξαρτησίας αγώνα to 1821

  1. Eπαναστάτησαν μαζί με τους Mανιάτες στις 17, 18 Mαρτίου 1821.
  2. Mετέδωσαν την επαναστατική φλόγα στις Σπέτσες, τα πλοία των οποίων χρηματοδοτούσαν οι Tσάκωνες.
  3. Mε δυο επαναστατικά σώματα (500) ανδρών πολέμησαν σ' όλες τις μάχες, πολιόρκησαν τα φρούρια της Mονεμβάσιας και Tριπολιτσάς και τα κυρίευσαν.
  4. Πρόσφεραν όλον τους τον πλούτο και τα πλοία, και το κυριότερο:
  5. Συντηρούσαν και ανεφοδίαζαν το στρατόπεδο των Bερβαίνων, που ήταν η ψυχή του επαναστατημένου Mοριά.
  6. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
    ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ,
    Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΤΥΡΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ  ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΤΙ  ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...,
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ:
     ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ
     
      Η ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ  ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΣ , ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ!ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΗ!!! 
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΝΑΛΕΟΙ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΛΗΚΤΟΙ ,ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ_
       

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου