3 Ιουλ 2015

Σκέψεις της ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ για το Δημοψήφισμα

Τώρα, η Ζωή Γεωργαντά βροντοφωνάζει:

ΟΧΙ την Κυριακή

διότι το ΟΧΙ σημαίνει ΝΑΙ στην Ελληνική κυβέρνηση

Της Ελληνίδας επιστήμονος που δεν δείλιασε να βροντοφωνάξει ότι το δημόσιο χρέος και έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε ψευδώς με δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ για να γονατίσουν την χώρα μας οι Βορειοευρωπαίοι ανηλεείς και αδίστακτοι ψευτο-εταίροι μας. 

Για τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ειναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμη, να φιλοξενουν κατ΄αποκλειστικότητα, τις σκέψεις της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ, σ' αυτο το καιριο θέμα που σηματοδοτεί το μέλλον της Ελλάδας.
Καλλιόπη Σουφλή 



 της Ζωής Γεωργαντά


Συνέλληνες, 
Είναι απλό: οι Τροϊκανοί προπαγανδίζουν το ΝΑΙ την Κυριακή επειδή θέλουν να μας ταπεινώσουν με το να ρίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να αναστήσουν ως κυβέρνηση τα ζόμπι που θα υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Έτσι ερμηνεύουν το ΝΑΙ όλα τα ξένα ΜΜΕ.  


Είναι εντούτοις κατανοητή η ανησυχία μερικών τίμιων Ελλήνων πολιτικών που φοβούνται ότι μια νίκη του ΟΧΙ θα εξαγριώσει τους αδίστακτους Ούννους του Βορρά ώστε να φτάσουν σε απύθμενο βάθος ανηλεούς αντιμετώπισής μας. 
Όμως εκεί θα φτάσουν οι Ούννοι ούτως ή άλλως, δηλαδή με νίκη είτε του ΝΑΙ είτε του ΟΧΙ, γιατί
με τις πολιτικές που μας επέβαλαν έχουμε χάσει την παραγωγική μας δύναμη και την εθνική μας κυριαρχία, ενώ ταυτόχρονα δεν διαθέτουμε μια εθνική αστική τάξη για να σταθεί απέναντί τους, ούτε πνευματικούς ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών που ενωμένοι θα στηρίξουν τα συμφέροντα της χώρας μας. 
Ας δούμε όλοι όσοι δεν έχουμε ιδεί το έργο «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται» της Φίνος Φιλμ που είναι διαθέσιμο ολόκληρο στο you tube. Και ας διδαχτούμε ότι ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη και ότι μόνο ενωμένοι και μέσα από έναν πολιτισμένο διάλογο, που είναι το μόνο είδος διαλόγου που μας αρμόζει ως Έλληνες, θα ξαναστήσουμε την χώρα μας στα πόδια της.     


Εκτιμώ ότι αν και σήμερα, δηλαδή προ του δημοψηφίσματος, η ελίτ των Βρυξελλών προπαγανδίζει ότι το ΟΧΙ σημαίνει ότι δεν θέλουμε το ευρώ και την ενωμένη Ευρώπη, μετά το δημοψήφισμα η ερμηνεία που θα δώσουν σε μια νίκη του ΝΑΙ θα είναι ότι θέλουμε την λιτότητα, την Τρόικα και τα Μνημόνια, και τότε θα μας δώσουν να καταλάβουμε την παγίδα που μας έστησαν.  


Τί σημαίνει ένα ισχυρό ΟΧΙ την Κυριακή; 


1.    Σημαίνει ότι ο Ελληνικός λαός θέλει την κυβέρνηση που ψήφισε και όχι αυτήν που θα του διορίσει η Τρόικα. 

2.    Στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι οι Έλληνες ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ την δολοφόνο λιτότητα που τους επέβαλαν άδικα και με κατάφορη παραβίαση του Ενωσιακού και Διεθνούς Δικαίου οι εκπρόσωποι της Τρόικας προκειμένου να διασώσουν τις Γαλλογερμανικές Τράπεζες.

3.    Επαναφέρει την παγκόσμια εκτίμηση στον Ελληνικό λαό, ως έναν λαό που έκανε υπομονή επί πέντε ολόκληρα χρόνια, αλλά τώρα τολμάει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην κατάλυση κάθε ιδέας Δικαίου και Δημοκρατίας στην Ευρώπη, αψηφώντας τις απειλές των οργάνων της ΕΕ που δεν υπόκεινται σε δημοκρατική λογοδοσία και δεν έχουν εκλεγεί από τους Ευρωπαίους πολίτες.  

4.    Αυξάνει την διαπραγματευτική δυναμική της Ελληνικής κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή.

5.    Στέλνει το μήνυμα ότι αν δεν έχουμε ευρώ για να ζήσουμε αξιοπρεπώς, είναι λογικό να  εκδώσουμε το εθνικό μας νόμισμα, να πάρουμε πίσω την Τράπεζα της Ελλάδος και το Τραπεζικό μας σύστημα ώστε ο χρηματοδοτικός μας τομέας να λειτουργεί υπέρ των Ελληνικών και όχι των Γαλλογερμανικών συμφερόντων. Πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι μια τέτοια προοπτική πανικοβάλλει την Ευρωπαϊκή ελίτ η οποία απλά προσποιείται ότι δεν την νοιάζει. 


Τι σημαίνει το ΝΑΙ την Κυριακή;

1.    Σημαίνει ότι ρίχνουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εκλέξαμε δημοκρατικά για να αποδεχτούμε την κυβέρνηση που θέλουν οι Τροϊκανοί.

2.    Στέλνει το μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι οι Έλληνες θέλουμε την συνέχιση και την ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα και ότι θέτουμε τον εαυτό μας στην οιαδήποτε διάθεση εξολόθρευσής μας από τον Γαλλογερμανικό άξονα.

3.    Στέλνει το μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι το χρέος που μας επιβλήθηκε μέσω της στατιστικής απάτης για το 2009 είναι νόμιμο, ότι δεν υφίσταται στατιστική απάτη, ούτε απεχθές και επονείδιστο χρέος, και ότι ο Ελληνικός λαός επιθυμεί την μαστίγωση ίσως διότι ισχύει το «μαζί τα φάγαμε».

4.    Στέλνει το μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι οι Έλληνες θέλουμε σώνει και καλά να είμαστε στην ευρωζώνη, ως ανόητοι ευρωλιγούρηδες, και δεν μας πειράζει αν δεν έχουμε ευρώ στην τσέπη μας. Και τον ανόητο ουδείς σέβεται.

  

Ποιά είναι τα δεδομένα;

1.    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να έχει κάνει σφάλματα και να έχει δείξει ολιγωρία, μπορεί να έχει δείξει ανακολουθία και ασυνέπειες, ΟΜΩΣ είναι η κυβέρνησή μας που εμείς εκλέξαμε, είναι η Ελληνική κυβέρνηση, η μόνη κυβέρνηση που τόλμησε να αμφισβητήσει και να καταγγείλει την Τρόικα και τα Μνημόνια, η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να κάνει καλλίτερο για μας το σήμερα και πρέπει να σταθούμε πίσω της όλοι σύσσωμοι και να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους εχθρούς της χώρας μας που ποδοπάτησαν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, κατ’ εξαίρεση σε βάρος της Ελλάδας, για φουσκώσουν το δημόσιο χρέος και έλλειμμα του 2009. 

2.    Η Ελληνική κυβέρνηση, κάτω από συνθήκες οικονομικής ασφυξίας την στιγμή που οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν απλόχερα δεκάδες και εκατοντάδες δισεκατομμυρίων ευρώ, έπραξε το καθαρότερο: μας ρωτάει προτού υπογράψει, έστω και αν το ερώτημα θα έπρεπε να τεθεί νωρίτερα. 

3.    Τί θα γίνει μετά μια νίκη του ΟΧΙ; Πρώτον, έχουμε σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στις απειλές και στην βρώμικη προπαγάνδα. Δεύτερον, εκτιμάμε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε Συμφωνία που θα είναι, έστω κατά τι, καλλίτερη από ό,τι θα ήταν με το ΝΑΙ νικητή. Αν οι Ούννοι του Βορά επιμένουν στον ολοκληρωτικό στραγγαλισμό μας και στους όρους τους δικούς τους, τότε πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με προετοιμασία επίσημης κυβερνητικής καταγγελίας της ευρωζώνης τους. Αυτό θα πάρει δύο χρόνια που είναι αρκετά για να προετοιμαστούμε.


Συν-Έλληνες,
η αλήθεια είναι ότι χωρίς εθνικό νόμισμα έτσι θα σερνόμαστε, σκλάβοι στις γαλέρες τους. 
Η οικονομία μας είναι κατασπαραγμένη και εκτιμώ ότι απαιτείται εθνικό νόμισμα. 
Το ερώτημα που μπαίνει είναι: Θέλουμε πράγματι να είμαστε σκλάβοι σε γαλέρες; 
Θέλουμε να ζούμε διαρκώς για ένα κομμάτι ψωμί;  
 Γιατί τίποτα παραπάνω δεν πρέπει να περιμένουμε από τους ξένους. 
Ας θυμηθούμε τον Εθνικό μας ποιητή, αλλά και τον Θούριο του Ρήγα:


Καλλίτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή

παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή


Ως Πότε Παλικάρια, Θα Ζούμε Στα Στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά;
Να χάνουμε αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;

  

Και ένα τελευταίο: Θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ προς παραίτησή του, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής. Οι απλοί Έλληνες πολίτες έχουν περάσει πολλά δεινά και μπορεί να μην μπορέσουν να σκεφτούν ότι το ΝΑΙ θα είναι η τελική μας καταδίκη να ζήσουμε στον εξευτελισμό και στην ένδεια. Ο Πρωθυπουργός, με νικητή είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ, πρέπει να παλέψει να ξανασηκωθούμε και όχι να το βάλει στα πόδια. 
Ο λόγος είναι ότι το ΝΑΙ σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Ελληνικός λαός θέλει την Τρόικα και τα Μνημόνια παρά του ότι έτσι θα ερμηνεύσουν οι δανειστές το ΝΑΙ. Απλώς, το ΝΑΙ δείχνει ανθρώπινο φόβο και την σκέψη «καλλίτερα λίγα παρά τίποτα». Όμως τα λίγα θα γίνουν λιγότερα. Για τον λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός έχει την ηθική υποχρέωση να παλέψει από την θέση που του έδωσε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού όταν τον εξέλεξε. Άλλωστε σήμερα (2/7/2015) στο BBC το ΔΝΤ είπε ότι οι όροι που θέτει στην πρότασή της η Τρόικα (ή κατ’ ευφημισμό οι θεσμοί) είναι παράλογοι.


Όποια και να είναι η κατάληξη την Κυριακή και όποιες και να είναι οι μετέπειτα εξελίξεις, το τελευταίο Ελληνικό πεντάμηνο και το δημοψήφισμα της Κυριακής θα παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή ιστορία ως μοναδικό παράδειγμα αντίστασης μιας μικρής και αδύναμης χώρας, της Ελλάδας, ενάντια στην καταδυνάστευσή της από τους ισχυρούς δήθεν εταίρους της που αφού την εκμεταλλεύτηκαν την πέταξαν στον καιάδα, φωτεινό παράδειγμα αντίστασης ενάντια στην κατάλυση της δημοκρατίας στην Ευρώπη την εποχή της ψηφιακής οικονομίας και της κοινωνίας της πληροφορίας.
http://attikanea.blogspot.gr/2015/07/blog-post_5.html
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου