24 Ιουλ 2016

Lockheed Martin: Η Τουρκία παραμένει στο πρόγραμμα του F-35


Κανονικά θα συνεχιστούν οι διαδικασίες για την παράδοση των δύο πρώτων μαχητικών αεροσκαφών F-35 του πρώτου πακέτου των 10 μαχητικών χαμηλού ρυθμού παραγωγής (LRIP) για την Τουρκία παρά τα πρόσφατα γεγονότα στη χώρα σύμφωνα με τη Lockheed Martin.


Αν και τα δύο μαχητικά δεν είναι σε στάδιο συναρμολόγησης ακόμα, αυτή πρόκειται να ξεκινήσει εντός των επόμενων έξι με δώδεκα μηνών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της L.Μ, Μαικ Ρεην.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος F-35 προέβλεπε την παραγγελία των αεροσκαφών LRIP10 από του συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μέσα στο οικονομικό έτος 2016 και την παράδοση τους μετά απο δύο χρόνια.

Η Τουρκία συμμετέχει στο πρόγραμμα του F-35 εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, καθώς η Τουρκική Κυβέρνηση υπέγραψε το 2002 μνημόνιο κατανόησης με το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών τ για να συμμετάσχει στην εννιά-μελή διεθνή συνεργασία, δεσμευόμενη να συνεισφέρει 175 εκατομμύρια δολάρια ($) για την ανάπτυξη του μαχητικού ενώ αργότερα, η Northrop Grumman ονόμασε τις Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες ως την δεύτερη πηγή κατασκευής του κεντρικού συγκροτήματος ατράκτου του F-35. Το 2014, το Υπ.Αμ. των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα φιλοξενούσε το 2018 το πρώτο κέντρο προκεχωρημένης συντήρησης κινητήρων στην Ευρώπη προς υποστήριξη του συγκροτήματος ισχύος F-135 της Pratt & Whitney για τα F-35A ενώ στις 4η Ιουνίου 2015, το Πεντάγωνο ανέθεσε στην Lockheed Martin σύμβαση προηγμένης προμήθειας αξίας 920 εκατομμυρίων $ για την μακροχρόνια παροχή τμημάτων, ανταλλακτικών και συγκροτημάτων για 94 μαχητικά της φάσης LRIP. με τη σύμβαση να περιελάμβανει και εξαρτήματα για για τα δύο πρώτα μαχητικά F-35A της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ως έχει προγραμματισμό η χώρα αναμένεται να παραγγείλει 100 F-35A συμβατικής προσγείωσης και απογείωσης, με τα πρώτα 30 να έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν το 2022

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου