20 Αυγ 2016

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ! ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΣ !!!



Ο Άρης Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους ιστορικότερους και παλαιότερους συλλόγους της Ελλάδος, με το όνομα του εμπνευσμένο από τον Έλληνα θεό του πολέμου Άρη, που ενσάρκωνε στη Γη την δύναμη, μια επικίνδυνη και επιβλητική δύναμη, δίχως κορεσμούς και αλύγιστη σαν ατσάλι, δίχως φόβους ή μετάνοιες αλλά όλα αυτά έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με την διοίκηση της ομάδας του σημερινού Άρεως, που χωρίς ντροπή προς την ιστορία και το όνομα του επέλεξαν να αλλοιώσουν το σήμα της ομάδας «για να μην τους τραβήξουν το αυτάκι»
οι γνωστοί δικτάτορες της πολιτικής ορθότητας.
Το αλλοιωμένο σύμβολο βρίσκετε στην επίσημη σελίδα της ομάδος http://www.arisbc.gr/ όπως και στο facebook https://www.facebook.com/arisbc.gr
Ελπίζουμε όλοι οι Έλληνες να καταλαβαίνουν τι παίζεται πίσω από αυτήν την πράξη αλλοίωσης και ειδικά οι οπαδοί του Άρεως και να επισημάνουν μαζικά και με σχόλια στην (παραπάνω σελίδα του FB) την τεράστια αυτή βλακεία τους.
Αν η διοίκηση του μπασκετικού Άρη έκανε κάποιο ''λάθος'' τότε να απαντήσει με ανακοίνωση και να επαναφέρει το αρχικό σύμβολο.


This was Hellas - Αυτή ήταν η Ελλάδα
ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΑΠΘ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ.... ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ!!!
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΘ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ !!!!
 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δεν χρειάζεται να έχεις μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών για να καταλάβεις πως το Πανεπιστήμιο της συμπρωτεύουσας, ιδρυθέν το 1925, ονομάζεται έτσι προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου από τα Στάγειρα της Χαλκιδικής. Είναι προφανές νομίζω, πως οι ιδρυτές θέλησαν να συνδέσουν το «ναό» της γνώσης και των επιστημών που ανέγειραν με την προσωπικότητα του επιφανούς εκείνου άνδρα, ο οποίος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους θεμελιωτές του επιστημονικού τρόπου σκέψης.

Θα συμφωνείτε μαζί μου, φαντάζομαι, πως κάποια άλλη ονομασία όπως π.χ. «Λεωνίδειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» δεν θα ήταν τόσο εύστοχη, καθώς το όνομα του Λεωνίδα του Σπαρτιάτη φέρνει μεν στο νου μας ανδρεία, αυτοθυσία, πίστη στους νόμους, κλπ., όχι όμως σπουδές και επιστήμες. Το ίδιο, και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, ισχύει για άλλες πιθανές ονομασίες, όπως «Πανεπιστήμιο Αγίου Ονουφρίου Θεσσαλονίκης» ή «Πανεπιστήμιο της Επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης», οι οποίες θα υστερούσαν σίγουρα σε ακαδημαϊκό κύρος και αίγλη, καθώς οι άγιοι και τα πνεύματα παραπέμπουν σε επιστήμες περίπου τόσο όσο κι η μυρωδιά του λιβανιού.

Άρα, πολύ καλή η επιλογή της ονομασίας Αριστοτέλειο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Όπως έχει πει όμως η λαϊκή σοφία, ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε, γιατί κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με τους ιθύνοντες του Πανεπιστημίου και με την εικόνα που αυτοί προσπαθούν να δείξουν προς τα έξω για το ίδρυμά τους. Μάλλον κάτι δεν πρέπει να έχουν καταλάβει σωστά σχετικά με το τι εστί Πανεπιστήμιο, τι εστί Αριστοτέλης, και τι εστί κεριά και λιβάνια, γιατί η σφραγίδα (και το λογότυπο) του Πανεπιστημίου είναι εντελώς, μα εντελώς, ζντόϊνγκ.

Για τους ιθύνοντες του Α.Π.Θ. λοιπόν δημιούργησα το παρακάτω οπτικό διδακτικό βοήθημα, το οποίο ελπίζω να τους φανεί χρήσιμο για την κατανόηση του προβλήματος:


Άγιος Δημήτριος.
Σφραγίδα του Α.Π.Θ.
Άγιος Δημήτριος.
Σφραγίδα του Α.Π.Θ.
Άγιος Δημήτριος.
Σφραγίδα του Α.Π.Θ.
Άγιος Δημήτριος.
Σφραγίδα του Α.Π.Θ.
Άγιος Δημήτριος.
Σφραγίδα του Α.Π.Θ.

Αριστοτέλης.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα
Αριστοτέλης.
Museo Nazionale Romano, Ρώμη
Αριστοτέλης.
Αρχαιολογικό Μουσείο Παλέρμο
Αριστοτέλης.
Kunsthistorisches Museum, Βιέννη
Αριστοτέλης.
Μουσείο Λούβρου, Παρίσι

Επειδή λοιπόν οι θρησκόπληκτοι που κυριάρχησαν στο παρακμιακό Βυζάντιο θυμήθηκαν κάποιον γαλαζοαίματο στρατοκράτη πιτσιρικά που αδικοχάθηκε (το πολύ 25 χρονών) [1] στα χέρια «της προηγούμενης κυβέρνησης» και που τάχα ήταν «δικό τους παιδί», και αποφάσισαν να τον βαφτίσουν «πολιούχο» της Θεσσαλονίκης, (ανέκαθεν βασίλευε η διαφθορά και η αναξιοκρατία στους διορισμούς σε τούτη τη χώρα!), δεν σημαίνει πως η φατσούλα του ταιριάζει να στολίζει το κάθε τι αυτής της πόλης, πόσο μάλλον τη σφραγίδα ενός Πανεπιστημίου που ω, τι ειρωνία, ονομάζεται Αριστοτέλειο, και που ως συμβολισμός στέκει στον αντίποδα της φαντασιοπληξίας, του δογματισμού, του φανατισμού, του μιλιταρισμού και της ανωριμότητας που πρεσβεύει ο πιτσιρικάς.
Ειδικά μάλιστα τώρα που ο μεσαίωνας έχει λήξει.

Τι σχέση έχει ο Δημητράκης με το «TEMENOΣ TOΔ’ APIΣTOTEΛOYΣ» ; [2]
Τι σχέση έχει ο Δημητράκης με το «ΜΟΥΣΕΣ ΧΑΡΙΣΙ ΘΥΕ» ; [3]
Τι σχέση έχει ο Δημητράκης με εκείνο το «νέον τρόπον οργανώσεως πανεπιστημίου» που «να συμφωνή εντελώς προς τας νεωτέρας αντιλήψεις» ; [2]

Αφού διευθύνετε ένα Πανεπιστήμιο που ονομάζεται Αριστοτέλειο, λοιπόν, κύριοι, συμπεριφερθείτε αναλόγως! Βγάλτε τον Δημητράκη απ’ το λογότυπο!



 kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου