19 Οκτ 2016

Την διεκδικητικότητα του Ερντογάν τροφοδοτεί η συνθήκη του Ελσίνκι που υπόγραψε ο Σημίτης το 1999

Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.

Όταν υπογράφηκε η Συνθήκη του Ελσίνκι, όλοι ήταν ευχαριστημένοι.

Το δε ΠΑΣΟΚ φρόντισε να παρουσιάσει την συντριβή που θα ερχόταν στο μέλλον, ως τιτάνια νίκη...
Δεν ευθύνεται όμως μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - αυτή πρωτοστατεί πάντα στην απόκρυψη και διαστρέβλωση των γεγονότων - αλλά και τα άλλα κόμματα, καθώς και τα κανάλια και τα ραδιόφωνα που ελέγχονται ακόμη σήμερα απ' τους κυβερνητικούς και «αντιπολιτευτικούς» μηχανισμούς.
 
«Η νίκη της Ελλάδας» (!) στο Ελσίνκι ήταν ο «ευρωπαϊκός προσανατολισμός» της Τουρκίας, η Χάγη, το Κυπριακό, η δημιουργία ευρωστρατού, η ανάμειξη στην Γιουγκοσλαβία, αλλά και η παραίτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. 
Στο Ελσίνκι συζητήθηκε και ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων, που είναι κατά πολύ σοβαρότερα αυτών που έμαθε ο λαός, αυτών που θέλησαν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μάθει... Ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων, που η υλοποίησή τους προκάλεσε νέες εγκληματικές αποφάσεις, που ελήφθησαν ερήμην ή σιωπηλώς από την χώρα μας, και φέρουν ανεξίτηλη την υπογραφή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!
 
1. Η κυβέρνηση που, όπως ψευδώς ισχυρίζεται, δε συμμετείχε στη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αν και όλοι γνωρίζουν το αντίθετο, στο Ελσίνκι συμφώνησε να παρθούν επιπλέον μέτρα που να στρέφονται κατά της Ν. Γιουγκοσλαβίας, του λαού της, της ακεραιότητάς της χώρας.
Στο Ελσίνκι οι 15 κυβερνήσεις της ΕΕ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, που θ' ανατρέψει την κυβέρνηση της χώρας αυτής και θα τη διαμελίσει παραπέρα. Να τι λέγεται στο σχετικό κείμενο του Ελσίνκι: « 60. Η Ενωση επιθυμεί να συμβάλει στον εκδημοκρατισμό της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ως μέρος των προσπαθειών της για αποκατάσταση της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα εντείνει το διάλογο με τις σερβικές δημοκρατικές δυνάμεις, καθώς και με τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Η Ενωση θα αναζητήσει και άλλους τρόπους για να υποστηριχτεί το πρόγραμμα πολιτικής και οικονομικής μεταρρύθμισης του Μαυροβουνίου»!
  • Αν το παραπάνω συνδυαστεί με τη δήλωση που έκανε στην Αθήνα ο ΝΑΤΟικός ναύαρχος Βεντουρόνι, ότι «το ΝΑΤΟ παρακολουθεί με ανησυχία και από κοντά τις εξελίξεις στο Μαυροβούνιο». Αν συνδυαστεί με τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου να «χτίζει» μεθοδικά τους όρους απόσχισής του απ' τη Ν. Γιουγκοσλαβία. 
  • Αν συνδυαστεί και με τις δηλώσεις του Κλίντον στην Ελλάδα, ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τα «ελεύθερα» συνδικάτα και ΜΜΕ. 
  • Αν συνδυαστεί με τη φράση «δημοκρατικές δυνάμεις», όπως ονομάζουν την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μιλόσεβιτς, που την πληρώνουν για να την ανατρέψει, τότε είναι πολύ σαφές το νόημα του άρθρου 60 της συμφωνίας του Ελσίνκι.
Αυτό το επαίσχυντο άρθρο, μαζί με τα άλλα εξίσου επαίσχυντα, το υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Αλλά, σαν τον κλέφτη, σιώπησε. Και ήρθε και θριαμβολόγησε.
 
2. Στο Ελσίνκι, οι «15», αποφάσισαν τη δημιουργία νέου στρατιωτικού σώματος 50.000-60.000 ατόμων. Στο σχετικό κείμενο διαβάζουμε: «27. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει τη βούλησή του να αναπτύξει αυτόνομη ικανότητα να λαμβάνει αποφάσεις, καθώς και να αρχίζει και να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις υπό την ηγεσία της ΕΕ, προς αντιμετώπιση των διεθνών κρίσεων, σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ δε συμμετέχει σε αυτές ως σύνολο. Με τη διαδικασία αυτή αποφεύγονται οι περιττές επικαλύψεις και δεν απαιτείται η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού».

Τι σημαίνει αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων; Σημαίνει να δημιουργεί (το ΝΑΤΟ, η ΕΕ) αποσχιστικά και άλλα κινήματα (βλ. UCK) και σε συνέχεια να στέλνει στρατό για «να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα», δηλαδή να σφάζει λαούς και να διαμελίζει χώρες...
Αυτός ο στρατός θα αντικαθιστά το συνολικό ΝΑΤΟ. Δηλαδή, όπου οι Αμερικανοί δε θα θέλουν να πάνε οι ίδιοι (το Βιετνάμ είναι νωπό), θα πηγαίνουν οι Ευρωπαίοι...
Δεν έχει καμιά σημασία για τους λαούς, το γεγονός ότι αυτός ο στρατός θα είναι τμήμα του ΝΑΤΟ. Και να μην ήταν, ίδιο χαρακτήρα θα είχε.
 
3. Στο σημείο 61 της απόφασης του Ελσίνκι διαβάζουμε: «Η Ενωση έχει δεσμευτεί σχετικά με την αποκατάσταση και την ανασυγκρότηση του Κοσσυφοπεδίου. Εκφράζει την ικανοποίησή της για το Πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάκαμψης του Κοσσυφοπεδίου...»!
Ποια είναι η ανάκαμψη και η ανασυγκρότηση που βιώνει το Κοσσυφοπέδιο; Είναι ο ΝΑΤΟικός στρατός, η εγκληματική και μαφιόζικη στάση και δράση του UCK, οι λεηλασίες, δολοφονίες και κλοπές περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και μοναστηριών, οι εμπρησμοί, η εκδίωξη των Σέρβων κατοίκων του. Είναι, σε τελευταία ανάλυση, η προωθούμενη (και ντε γιούρε) απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου. Αυτή την κατάσταση η ΕΕ, μαζί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ονοματίζουν «ανασυγκρότηση και ανάκαμψη»!... Και αποφάσισαν να την ενισχύσουν και οικονομικά...
 
4 Στο Ελσίνκι συζητήθηκε η αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, που περιελάμβανε και την κατάργηση του «βέτο». Λόγω των έντονων αντιθέσεων δεν κατέληξαν σε αποφάσεις, όρισαν όμως ως επίσημη έναρξη της Διακυβερνητικής, τον Φλεβάρη του 2000 και ως χρόνο ολοκλήρωσης των σχετικών συζητήσεων τον Δεκέμβρη του 2000. Αυτή η εξέλιξη ήταν μεγάλης πολιτικής σημασίας, γιατί αύξησε κατά πολύ την εκμετάλλευση των λαών από ακόμη λιγότερες δυνάμεις, καθώς και την καταπίεσή τους απ' τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Οδήγησε στη δημιουργία ενός πιο στενού «πυρήνα» εκείνων που αποφασίζουν και αύξησε τους εκβιασμούς και τις πιέσεις σε μικρότερες χώρες,όπως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
 
Η συμφωνία στο Ελσίνκι περιελάμβανε κι άλλα σημαντικά σημεία, που αφορούσαν στην απασχόληση, δηλαδή, στην επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, στην ενδυνάμωση των κρατικών μηχανισμών καταστολής, στο όνομα πάταξης δήθεν του εγκλήματος, κ.ά. Και βέβαια περιελάμβανε και τη διεύρυνση της ΕΕ με ομάδα χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, γεγονός που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο τότε ΣΥΝ, ο Σουφλιάς και η Ντ. Μπακογιάννη, εν μέρει η ΝΔ, και φυσικά ο Κλίντον, χαιρέτισαν ως θετικό γεγονός.
Κρύβοντας το αναμφισβήτητο, ότι το μεν Κυπριακό οδεύει και προς διχοτόμηση νομική, το δε Αιγαίο αμερικανοποιείται πλήρως, που σημαίνει ότι μέσω του διαλόγου και της Χάγης τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας παραδίδονται στο έλεος της «νέας τάξης» και των τουρκικών διεκδικήσεων.
Συγκεκριμένα: η Ενωση αποφάσισε το Δεκέμβριο του 1999 στο Ελσίνκι ότι κάθε υποψήφιο κράτος θα πρέπει να φέρνει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου τις συνοριακές του διαφορές με ένα κράτος μέλος. Στην προκείμενη περίπτωση δηλαδή, η Τουρκία, τις διαφορές που ισχυρίζεται ότι έχει με την Ελλάδα. 

Ιδού για ποιο λόγο ο Σημίτης 
θα έπρεπε να κατηγορηθεί για «προδοσία»
 
Διότι νομιμοποίησε τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο, αναγνωρίζοντας στην Τουρκία να πάει οποιοδήποτε ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο. Το ελληνικό κράτος αναγνώριζε μόνο μια διαφορά στο Αιγαίο: τη ρύθμιση της υφαλοκρηπίδας. Και ζητούσε από την Τουρκία να κάνουν από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο γι' αυτό (και μόνο γι' αυτό) το ζήτημα.
Ολα τα υπόλοιπα («γκρίζες ζώνες», όρια χωρικών υδάτων, στρατιωτικό καθεστώς των ελληνικών νησιών κτλ.), που ήγειρε η Τουρκία, οι έως τότε κυβερνήσεις τα θεωρούσαν αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Ο Σημίτης, υπό την πίεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που ήθελαν να ξεκινήσουν τις μακρές ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, μετέτρεψε τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά δικαιώματα σε διαπραγματεύσιμα, αναγνωρίζοντας στην Τουρκία το δικαίωμα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο, για όποιο ζήτημα θέλει, και στην Ελλάδα την υποχρέωση να αποδεχτεί την όποια απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Τα αδιαπραγμάτευτα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα μετατράπηκαν σε διακυβεύματα, ενώπιον, ενός κάθε άλλο παρά ουδέτερου Διεθνούς Δικαστηρίου.

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου