12 Νοε 2016

Επιτυχία της “Θέων Αισθητήρες” στην Ινδονησία


Τα εγκαίνια της νέας μονάδας συμπαραγωγής στην Ινδονησία της ελληνικής εταιρείας Θέων Αισθητήρες πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες. H συνεργασία της Θέων Αισθητήρες με την κρατική ινδονησιακή εταιρία PINDAD ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και αφορά, σε πρώτο χρόνο, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την καινοτόμα ελληνική εταιρεία στην κρατική ινδονησιακή για την κατασκευή συστημάτων νυχτερινής όρασης που βασίζονται στη λυχνία ενίσχυσης φωτός (μονόκυαλα, προσαρτήματα νυχτερινής όρασης κ.λπ.) αλλά και την κατασκευή θερμικών συστημάτων (θερμικές διόπτρες). Σε δεύτερο χρόνο, η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στην ανάπτυξη προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών τελικών χρηστών.

Πρόκειται για μία «state of the art» μονάδα παραγωγής ηλεκτροπτικών συστημάτων, εντός του εργοστασίου της PINDAD στην Bandung. Το PINDAD Optronics Workshop, όπως είναι η επίσημη ονομασία της μονάδας, διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό ενώ το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς, εκτενώς εκπαιδευμένους από τους ανθρώπους της Θέων Αισθητήρες. Τα εγκαίνια της μονάδας συνέπεσαν με την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην Τζακάρτα, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Ινδονήσιου ομολόγου του, Ryamizard Ryacudu, στο πλαίσιο της έκθεσης αμυντικού υλικού INDODEFENCE 2016, EXPO AND FORUM.  Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική συνεργασία της Θέων Αισθητήρες, μετά τις αντίστοιχες μονάδες σε Αυστραλία και Ινδία, που στόχο έχει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διεθνή παρουσία της ελληνικής εταιρείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες, στο πλαίσιο της έκθεσης AUSA 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, η αμερικανική εταιρεία Harris Corporation, ηγέτιδα στο χώρο των επικοινωνιών, των συστημάτων συλλογής πληροφορίας και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, ανακοίνωσε ότι προωθεί ως το μοναδικό δίκυαλο που η εταιρεία θα έχει στη σειρά των προϊόντων της το νέας γενιάς, ελαφρύ και εργονομικό δίκυαλο νυχτερινών επιχειρήσεων F5032, το προϊόν NYX της Θέων Αισθητήρες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής η Θέων Αισθητήρες κατάφερε να πραγματοποιήσει την πρώτη της πώληση δίκυαλων στον Αμερικανικό στρατό. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ήδη εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες της Άπω Ανατολής με πιο πρόσφατη την προμήθεια του Ιαπωνικού Ναυτικού με μονόκυαλα της Θέων Αισθητήρες. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται η βιομηχανική συνεργασία και με άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας όπως η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.theon.com

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου