25 Μαρ 2017

ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΕΙ ΔΩΣΕΙ H Ο.Ε.Α.! Τι ΚΡΥΒΕΙ η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ;

https://www.diadrastika.com/2017/03/perikefalea-kolokotroni.html




Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε ποιός ήταν ο Κολοκοτρώνης, τι έκανε για την πατρίδα και πως πέθανε.
Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια πράγματα που περιβάλλονται από κάποιο μυστήριο.
Ένα από αυτά είναι η περικεφαλαία του.
Σχεδόν παντού, σε όλες τις μεταγενέστερες απεικονίσεις του, πορτραίτα, αγάλματα, προτομές κλπ, εμφανίζεται να φοράει μία περικεφαλαία.
Ωστόσο, η πραγματική ιστορία της αρματωσιάς του, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά την περικεφαλαία, θα μας αφήσει έκπληκτους.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Μία περικεφαλαία που βρίσκεται στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων, φαίνεται να λογαριάζεται ως του Κολοκοτρώνη.
Παρατηρώντας την θα δούμε πως μπροστά υπάρχει ένας ισοσκελής σταυρός, στις δύο πλευρές υπάρχει ένα δυσδιάκριτο ή στραπατσαρισμένο έμβλημα, ενώ στην χρυσή ζώνη που την περιτρέχει, υπάρχει ένα πρόσωπο:
Τι ΚΡΥΒΕΙ η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ;
Παρατηρώντας το «πρόσωπο» καλύτερα, θα δούμε ότι είναι ένα Γοργόνειο:
Τι ΚΡΥΒΕΙ η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ;
Το γοργόνειο είναι ένα αρχαίο σύμβολο που έφερε η θεά Αθηνά στον θώρακα και την ασπίδα της. Είναι επίσης κάτι που δείχνει βαθμό μύησης ή απλά μύηση σε κάποια «μυστήρια» ή «στοές».
Αρκετοί έχουν υποστηρίξει πως αυτό θα μπορούσε να είναι μία σημαντική ένδειξη πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν ήταν χριστιανός, σε συνδυασμό με τον ισοσκελή σταυρό του Δία.
Όμως το περίεργο είναι ότι σε αντίθεση με ό,τι ξέραμε ως τώρα, ο Κολοκοτρώνης δεν φορούσε περικεφαλαία.
«Οι ιστορικοί μας το γνωρίζουν, κι ας υπονοούν τα σχολικά εγχειρίδια το αντίθετο…
»Ένα σκουφάκι φορούσε συνήθως ο μπαρουτοκαπνισμένος γέρος, με ξυρισμένο το μπροστινό της κεφαλής, κατά την τακτική των Αρβανιτών πολεμιστών της εποχής, και με μία… ροκάδικη (άντε, ας αυθαιρετήσουμε κι εμείς χάριν αστεϊσμού) μακριά γκρίζα χαίτη στον σβέρκο.
Τι ΚΡΥΒΕΙ η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ;
»Η σωζόμενη στην Παλαιά Βουλή περικεφαλαία είναι αγγλική, από την προεπαναστατική εποχή που ο Κολοκοτρώνης υπηρετούσε ως μισθοφόρος των Άγγλων στη Ζάκυνθο. Είναι εξάρτημα της επίσημης στολής του Άγγλου ταγματάρχη. Το κουβαλούσε μαζί του ως ενθύμιο, όχι ως τεκμήριο ελληνικότητας»
«Ἀγαποῦσε νὰ φορεῖ περικεφαλαίαν, ὡς σημεῖον ἀρχαίου ἑλληνισμοῦ. Τὴν ἐφόρει καὶ εἰς τὰ ἀποβατήρια τοῦ Βασιλέως εἰς Ναύπλιον καὶ ἦτον ὁ μόνος μὲ τὴν περικεφαλαίαν του. Δὲν μετεμορφώθη ὅμως ἀπὸ Θεόδωρος εἰς Σόλωνα ἢ Ἐπαμεινώνδα. Εἶχε ἀρκετὸν νοῦν καὶ πατριωτισμόν, διὰ νὰ μὴ στέρξει εἰς τὴν μεταμόρφωσιν· εἶχε καὶ ὑπόληψιν εἰς τὸ βάπτισμά του».
Τι συμβαίνει εδώ; Για ποιό λόγο υπήρξε αυτή η ιστορική «διαστρεύλωση» -αν η λέξη ταιριάζει…
Και, αν όλοι οι μεταγενέστεροι καλλιτέχνες, ζωγράφοι, γλύπτες κλπ, βασίστηκαν στην σωζόμενη περικεφαλαία της Παλαιάς Βουλής για να δημιουργήσουν στα έργα τους τον Κολοκοτρώνη με περικεφαλαία, για ποιό λόγο απουσιάζει το «γοργόνειο» σε αυτά;
Τι ΚΡΥΒΕΙ η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ;
Υποθέσεις και ισχυρισμοί θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολλοί, όμως, αν η ιστορική εμφάνιση του Κολοκοτρώνη είναι τόσο πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα, φανταστείτε πόσα μπορεί να κρύβονται πίσω και πέρα από την ιστορική εμφάνιση… στα ιστορικά παρασκήνια…
Για ποιό λόγο ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παρουσιάζεται με μία περικεφαλαία αρχαϊκού τύπου η οποία, όμως, δεν του ανήκε και απλά την φορούσε επιλεκτικά, αλλά δεν πολεμούσε με αυτήν;
Ποιά ήταν η σχέση του με τον άγγλο ταγματάρχη, ιδιοκτήτη της περικεφαλαίας;
Τι ρόλο είχαν τα σύμβολα; Τι γνώριζε ο Κολοκοτρώνης γι αυτά και τι γνώριζαν αυτοί που τον «καθιέρωσαν» με περικεφαλαία;
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο μυστικό πίσω από όλα αυτά που δεν βλέπουμε, δεν ξέρουμε, δεν γνωρίζουμε και που, ίσως, δεν μάθουμε ποτέ…

ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η Ο.Ε.Α ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΕΡΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ - ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ:

ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΡΕ ΡΩΜΗΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΕΝΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ, Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΩΣ «ΚΑΤΙ ΞΙΠΟΛΙΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ (Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ) , ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ» ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ «ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!!!»…ΕΠΙΣΗΣ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΑΧΩΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΣ ΑΦΟΡΙΣΕ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ, ΣΑΝ ΤΟΝ «ΑΓΙΟ» ΣΑΣ ΠΑΪΣΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ M.R.A. 666 ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΩΣ «ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ»…

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΙΑΧΩΒΙΚΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΥΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΙΧΕ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΩΣ ΞΙΠΟΛΙΤΟΥΣ!!..ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ «ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ (ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΑΣ)», ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΘΟΥΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ) ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΩΣ ΤΑΧΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!! 
ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΙΑΧΩΒΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΦΙΡΜΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΓΡΑΦΕ: 

«Ο σουλτάνος διώρισε έναν αντιβασιλέα και έναν πατριάρχη, και τους έδωσε την εξουσία. Αυτός και οι χριστιανοί παπάδες έκαναν ότι τους έλεγε ο σουλτάνος». 

ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ«ΓΟΡΓΟΝΕΙΟΝ» ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΣΘΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΑΡΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ!! 
Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΕΛΟΣ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ (ΩΣ "ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ") ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ-ΣΑΒΑΩΘ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΩΡΕ;; ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΡΘΙΟΙ ΜΙΛΟΥΜΕ!»ΕΛΕΓΕ «ΘΕΟΥΣ»…ΑΡΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΣ ΑΡΧΕΤΥΠΗΣ ΘΕΟΓΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΣ (ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΗΣΙΟΔΟΥ).

ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ:





Η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ, ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ (ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ-ΟΦΕΩΣ). ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΚΑΡΔΙΑ) ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ)!

Ο ανθελληνικός λόγος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την ενθρόνιση του.
http://neolaia-esfigmenou.blogspot.gr/2012/02/blog-post_02.html



ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!! ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!
http://greatlie.com/index.php/el/xristianismos/tourkokratia/2379-theod-kolokotronis-oi-rasoforoi-paredosan-stous-tourkous-ton-adelfo-mou-gianni
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου