6 Αυγ 2017

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ RHEINMETALL ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ...



Παρά τις κυρώσεις που εξήγγειλε η Κυβέρνηση της A. Merkel κατά του καθεστώτος Erdogan και τις αναφορές περί παγώματος αποστολής γερμανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, πρόσφατα δημοσιεύματα του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων FIRAT, αναφέρουν ότι η εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας της Γερμανίας RHEINMETALL θα συνεχίσει τον κύκλο συνεργασίας που έχει ανοίξει με την τουρκική αμυντική βιομηχανία.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πηγές, η RHEINMETALL θα υλοποιήσει το σχέδιο παραγωγής αρμάτων μάχης στην Τουρκία, αξίας 7 δις ευρώ. Το γερμανικό περιοδικό STERN στο τεύχος της παρούσας εβδομάδος, αναφέρει ότι η εταιρεία RHEINMETALL, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια πιθανή κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας, από το 2015 είχε καταρτίσει το σχετικό πλαίσιο συνεργασίας ώστε να παραχθούν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και άρματα μάχης σε συνεργασία με την τουρκική βιομηχανία για πώληση σε τρίτο χρήστη.


Το περιοδικό φιλοξενεί και φωτογραφίες από τη συνάντηση που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan mε την ηγεσία της εταιρείας RHEINMETALL στο Μέγαρο YILDIZ στην Κωνσταντινούπολη, το 2015. Το δημοσίευμα του FIRAT σχολιάζει ότι η RHEINMETALL μπορεί να δραστηριοποιηθεί στην Άγκυρα χωρίς να είναι απαραίτητη η έγκριση του Βερολίνου, για τον απλό λόγο ότι η Τουρκία είναι χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ.


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου