17 Ιαν 2018

ΟΛΟΦΑΝΕΡΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 1 ή 2 ΠΑΙΔΙΑ (ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ)



Φωτίου: 25.000 τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα έχουν περικοπές επιδομάτων

Φωτίου: Εχουμε σχέδιο για το δημογραφικό, για αυτό αυξήθηκαν οι γεννήσεις /Φωτογραφία: Sooc

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση, κυρίως προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι  οποίοι έχουν αντιδράσει τις τελευταίες μέρες, εξέφρασε  η Θεανώ Φωτίου από το βήμα της Βουλής ότι οι μειώσεις που θα υποστούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα αντιμετωπιστούν εντός του 2018.


«Από τις 100.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες οι μισές θα δουν αυξήσεις. Από τις υπόλοιπες 50.000 οικογένειες που είναι στις δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες οι μισές από αυτές θα δουν ελάχιστες μειώσεις. Γνωρίζουμε καλά ότι όταν ένα σύστημα επανασχεδιάζεται δημιουργούνται προβλήματα όπως αυτά που δημιουργούνται σε ένα τμήμα τρίτεκνων και και πολύτεκνων. Αυτό είναι αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας για να επαναλάβει την δέσμευση πως «κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις μειώσεις εντός του 2018»,


Η αναφορά αυτή της κ. Φωτίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από την πλευρά των βουλευτών του ΣυΡιζΑ πράγμα που σημαίνει ότι εκτονώνεται η ένταση που  υπήρχε  τις προηγούμενες μέρες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Μάλιστα, η κυρία φωτίου έδωσε στοιχεία για τις γεννήσεις τη διετία 2015-2016 λέγοντας ότι το 2015 έφθασαν τις 91.800 και το 2016 τις 92.900, πράγμα που σημαίνει, όπως ακριβώς είπε «ότι η κυβέρνηση συριζα εχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού».



Πηγή: iefimerida.gr
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου