22 Μαρ 2018

Η Αγκυρα «περικυκλώνει» την Ελλάδα: Τουρκικά μαχητικά θα προσγειώνονται στην «πλάτη» μας

Τι ζήτησε ο Ερντογάν από τον Ζάεφ

Δύσκολη πολύ δύσκολη γεωπολιτική και στρατιωτική κατάσταση έχει δημιουργηθεί πέριξ των βόρειων και ΒΔ συνόρων της Ελλάδος με τα «τουρκικά στρατιωτικά πλοκάμια» να έχουν απλωθεί από Αλβανία μέχρι τα Σκόπια,  με την δημιουργία αεροδρομίων και την μελλοντική παρουσία σε αυτά τουρκικών αεροσκαφών…τα οποία θα δράσουν σε δεδομένη στιγμή κατά των ελληνικών δυνάμεων.   

Μόνο η Βουλγαρία και η Σερβία δεν έχουν «αλωθεί¨ από την τουρκική επιρροή αλλά και οι δύο τηρούν άκρως επιφυλακτική στάση.

Τα Σκόπια  εδώ και μεγάλο διάστημα  λαμβάνουν   στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία . Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είναι μία από τις πρώτες χώρες που βοήθησαν τους  γείτονες  σε διάφορους τομείς, ιδίως στον τομέα της Άμυνας.

Η Τουρκία έχει δωρίσει συνολικά είκοσι εκατομμύρια ευρώ, στον στρατό της FYROM,  όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων με αφορμή επικείμενη νέα δωρεά στρατιωτικού υλικού στα Σκόπια.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2018, η  Αλβανίδα Υπουργός Άμυνας μετέβη στην  Άγκυρα όπου της δόθηκε η διαβεβαίωση για την προσφορά οπλικών συστημάτων και πλεονάζοντος τουρκικού στρατιωτικού υλικού για τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις με αντάλλαγμα  την παράδοση του αεροδρομίου της Αυλώνας για πολιτική και στρατιωτική χρήση στην Τουρκία.

Στην συμφωνία αυτή η οποία ακόμη φέρεται να είναι μυστική περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κούτσοβας, ενός από τα τρία στρατιωτικά αεροδρόμια που διαθέτει η Αλβανία στην κεντρική-νότια περιοχή της χώρας.

Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 να  προσγειώνονται σε λίγο καιρό στην «πλάτη» της Ελλάδας ανοίγοντας νέο μέτωπο στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα. 

Ολα αυτά βέβαια δεν είναι σενάρια φαντασίας.Τα έχουμε γράψει και τα έχουμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές.

Ετσι, έρχεται και ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ να μας επιβεβαιώσει, καθώς προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη.

Μιλώντας στην εκπομπή «τώρα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωράκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως δεν πρέπει να αφήσουμε το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων να χρονίζει γιατί καιροφυλαχτεί η Τουρκία.

Μάλιστα προχώρησε σε μία αποκάλυψη λέγοντας πως ο Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τον Ζόραν Ζάεφ αεροπορική βάση στα Σκόπια ως αντάλλαγμα της στήριξης και της βοήθειας. «Θα επιτρέψουμε να έχουμε και στα βόρεια σύνορά μας τουρκική βάση τόσο κοντά στην Θεσσαλονίκη;», είπε. 

Μπορεί να διαφωνεί κάποιος με τον Σ. Θεοδωράκη, όμως η αποκάλυψη είναι σοβαρότατη. Το θέμα βέβαια είναι από την έμαθε. Και εδώ υπάρχει και έντονο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς σίγουρα η πληροφόρηση θα ήρθε από τον Α. Τσίπρα. Αρα το… πολιτικό φλερτ βρίσκεται κοντά στον να μετατραπεί και σε συνεργασία. 

Δείτε το βίντεο:

Οι Αλβανοί κομάντος και η δύναμη της Ειδικής Στρατιωτικής Αστυνομίας στο  Ζαλ Χερ, έχουν ήδη αντικαταστήσει τα ρωσικά μοντέλα όπλων με τουρκικά αυτόματα όπλα, όπως τα Μ20, MP5, M4A1, MPT-76 κλπ.

Με τουρκική χρηματοδότηση αναβαθμίστηκαν επίσης οι εγκαταστάσεις του εργοστάσιου κατασκευής πυρομαχικών στο Poliçan, του κέντρου εκπαίδευσης και της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στο Pasha­liman του Αυλώνα καθώς και της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο, στην οποία παρέχεται δικαίωμα ανεμπόδιστης πρόσβασης όλων των πλοίων του Τουρκικού Ναυτικού στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελούν οι συχνές επισκέψεις τουρκικών υποβρυχίων στη ναυτική βάση Δυρραχίου.

Πρακτικά και από την στιγμή που η τουρκική παρουσία μελλοντικά σε Αλβανία και Σκόπια θα είναι μόνιμη και  ουσιαστικά θα έχουμε να κάνουμε με  τουρκικές  αεροπορικές  βάσεις από τις οποίες τουρκικές δυνάμεις κομάντος με την χρήση  ελικοπτέρων σε περίπτωση μελλοντικού πολέμου με Ελλάδος-Τουρκίας θα μπορούν να δρουν κατά το δοκούν στα μετόπισθεν της κύριας ελληνικής αμυντικής γραμμής.

Σε συνδυασμό με την ναυτική βάση των Τούρκων στο  Πασαλιμάν και την τουρκική φιλία με την ΠΓΔΜ, η Άγκυρα έχει δημιουργήσει ένα « μισοφέγγαρο» με το οποίο θέλει να περικυκλώσει την Ελλάδα σε περίοδο επιχειρήσεων.

πηγη

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου